Warm
Liefdevol
Veilig
Oordeelloos

Dat is hoe vrouwen mijn cirkels beschrijven

De avond is een cadeautje voor jou, een moment helemaal voor jezelf.

Even weg van alle ruis in deze snelle wereld, terug naar de kern: jou!

De vrouwencirkels in Groningen dragen bij aan het ontmoeten en verbinden met elkaar.

Een samenkomst voor vrouwen, die opzoek zijn naar verbinding, herkenning, verzachting, ontspanning en een plek om jezelf te zijn.

vrouwencirkel groningen

Wat is dat nou eigenlijk, een vrouwencirkel?

Het zijn verbindende, betekenisvolle bijeenkomsten waarin vrouwen samenkomen om te delen en helen. Het is de herkenning die het direct vertrouwd maakt.

In een wereld die steeds sneller en nog sneller draait, bieden de Rais Up vrouwencirkels een oase van rust en reflectie, waarin jij even mag ontsnappen aan de dagelijkse drukte en al die rollen die jij daarbinnen vervult.

Deze cirkels zijn doordrenkt van spiritualiteit, kracht, een vleugje humor en emotionele heling.

vrouwencirkel nederland

Wat kan je verwachten?

Mijn vrouwencirkels zijn een zorgvuldig samengestelde mix van elementen die in het teken staan van zelfliefde en verbinding met jezelf én gelijkgestemden.

Deze elementen komen samen om een sfeer te creëren waarin je je vrij voelt om authentiek te zijn en je ware zelf te delen. Je wordt aangemoedigd om je ervaringen, dromen en uitdagingen te delen, en om vanuit liefde te luisteren naar anderen.

Elementen die vaak voorkomen zijn: een cacao ceremonie, ecstatic dans, breathwork & ademtools, sharing circles, verbindende rituelen, reflectie-opdrachtjes, visualisaties of bijv. het maken van een visionboard.

Nieuwsgierig naar de komende cirkels?
Zie mijn agenda

De cirkels zijn altijd afgestemd op een thema, denk hierbij aan: volle en nieuwe maan, vrouwelijke energie (woman flow), moeder-dochter, sensual woman, loslaten, verbinding, Afrikaanse dans etc.

cacao ceremonie groningen

Elke sessie is met dans en cacao

Door te dansen komen we in verbinding met ons lichaam, gevoel en kom je tot het besef dat jij jouw eigen energie kan laten stromen, door simpelweg jouw lijf in beweging te zetten.

Cacao helpt jou om in contact te komen met jouw hart en met jouw diepste gevoelens en verlangens. Een cacaoceremonie is altijd een moment van verzachting, zakken in jouw lijf, voelen hoe je erbij zit en terug naar de kern: jou! Dit magische plantmedicijn staat bekend om haar hartopenend effect en triggert jouw gelukshormonen. Ook is het een bom van antioxidanten en mineralen.

Wat anderen zeggen over de Rais Up cirkels

Veelgestelde vragen

Voor alle vrouwen die graag willen groeien in hun zelfontwikkeling en een bewust moment van aandacht voor zichzelf willen nemen. Maar ook voor vrouwen die gelijkgestemde vrouwen om zich heen missen.

Age is just a number, zeg ik altijd. Iedereen mag bij de Rais Up cirkels komen. Je zult merken dat je het verschil qua leeftijd niet eens zult merken. Ook is het leuk om te weten dat het er in mijn cirkels totaal niet omgaat: wat je doet, waar je woont, hoe oud je bent etc. Het gaat om de authentieke jij! Gewoon zijn, aanwezig zijn in het moment.

Bekijk hier mijn agenda voor de aankomende vrouwencirkels en meld je aan door een whatsapp bericht te sturen naar mijn business whatsapp (+31 648796742). Of je nu nieuw bent in dit soort ervaringen of al bekend bent met vrouwencirkels, je bent van harte welkom om je bij de community aan te sluiten.

Afhankelijk van het thema, duurt een vrouwencirkel ongeveer 3 uur. In mijn agenda zie je alle praktische informatie. Zoals de locatie, de tijden, prijs, wat we precies gaan doen etc.

De binnen cirkels worden georganiseerd aan de Gorechtkade 2-1 in Groningen, vlakbij het UMCG in de Oosterparkbuurt. De buiten cirkels vinden plaats bij de Bamboo Lodge in Groningen. Deze plek bevindt zich op het suikerunieterrein.

Ja zeker. Er zijn parkeerplekken aan de Gorechtkade zelf, de kans dat deze plekken vol zijn is wel aannemelijk. Er zijn gelukkig genoeg andere omliggende straten. Het is betaald parkeren van 09:00-18:00 uur van maandag t/m zaterdag. En op donderdag (door de koopavond) is het betaald t/m 21:00 uur.

De prijzen verschillen per thema en vind je hier: agenda.

Cacao is geen chocolademelk zoals je dat in de supermarkt kan kopen, maar een vrucht van de Theobroma Cacao boom. De cacao die in de Rais Up sessies worden gebruikt zijn van ceremoniële kwaliteit en worden duurzaam, biologisch (zonder toevoegingen) geteeld op een kleine boederij in Guatemala, van pure kakaw. (let op: dit is een affiliatelink, als je via deze link besteld dan ontvang ik een kleine bijdrage).

Het betekent niet dat je onbeperkt chocola mag eten, sorry. Cacao in een vrouwencirkel, wordt door mij (Raisa) aangemaakt met havermelk en passende kruiden en drink jij in de cirkel warm. Stel je daarbij passende muziek, geuren en een moment om even je ogen dicht te doen, zodat jij je aandacht (eens) naar binnen kan keren.

Cacao werkt als een katalysator om met een liefdevolle energie en hartopenend effect diepere processen in te gaan. Cacao is niet psychedelisch, maar een natuurlijk plantmedicijn.

Het bevat allerlei stofjes en daardoor neurocognitieve effecten: het verbetert je stemming, focus en creatieve flow én geeft je een liefdevol en euforisch gevoel. Daarnaast stimuleert theobromine bijv. het hart en verwijdt de bloedvaten. Wat ons terugbrengt bij de uitdrukking: hartopener. Daardoor zorgt dit drankje voor verbinding tijdens cacaoceremonies.

FAQ. (z.d.). Pure Kakaw. https://nl.purekakaw.com/pages/faq

Ja, het is goed om rekening te houden met mogelijke bijwerkingen:

  • Een grote dosis cacao kan zwaar op de maag vallen, dit hangt af van wat je hebt gegeten en hoe gevoelig je buik is. Daarom krijg je altijd de informatie voorafgaand aan een sessie om niet te zwaar te eten en tijdens de sessie om goed naar je lijf te luisteren en haar grenzen aan te voelen.
  • Cacao is licht uitdrogend, daarom wordt je altijd aan geraden om voldoende water te drinken om hoofdpijn te voorkomen (hello cacao-kater). Dit verbetert ook de ontgiftingsprocessen van je lichaam.
  • Als je MAOi/SSRI gebaseerde antidepressiva gebruikt, kan er een contra-indicatie zijn voor cacao/chocolade. In dat geval wordt een lagere dosis geadviseerd. De MAOi in cacao kan hoofdpijn veroorzaken en als dit gebeurt is het het beste om voldoende water te drinken. Cacao werkt eigenlijk als een mild natuurlijk antidepressivum.

Wanneer het bovenstaande voor jou geldt, wil ik je vragen om contact op te nemen met mij (Raisa). Zodat we samen kunnen kijken, naar wat voor jou past.

FAQ. (z.d.). Pure Kakaw. https://nl.purekakaw.com/pages/faq

Ja, eigenlijk wordt cacao tradiotioneel rond de zwangerschap gebruikt om na de bevalling weer kracht en positieve energie op te doen. Het is namelijk zo dat de natuurlijke antidepressieve werking van cacao kan helpen tegen postnatale depressiesymptomen. In het algemeen wordt een lagere cacaodosis geadviseerd om te voelen hoe de baby reageert (zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de borstvoeding). Cacao bevat kleine hoeveelheden cafeïne, maar vooral theobromine is verantwoordelijk voor het licht stimulerende effect. Raadpleeg altijd jouw arts als je specifieke vragen hebt voor jouw situatie.

Wanneer het bovenstaande voor jou geldt, wil ik je vragen om mij het te laten weten. Zodat ik voor jou een lagere dosering kan bereiden.

Wist je dat? Cacaoboter ongelooflijk voedzaam is voor de huid en wordt in de Mayacultuur gebruikt door vrouwen. Rondom borstvoeding kan het worden gebruikt om de tepels te verzorgen.

FAQ. (z.d.). Pure Kakaw. https://nl.purekakaw.com/pages/faq